Gràcia per la independència Gràcia per la independència Gràcia per la independència Gràcia per la independència Fotografia realitzada per Tul-la - Estelada Gràcia per la independència
Plaça del Nord plena per escoltar el DEBAT A LA FRESCA

Representants de cinc forces sobiranistes van debatre aquest dimarts 16 d'agost sobre el Procés Constituent, convocats per l'ANC de Gràcia en plena Festa Major
Gerardo Pisarello (BeC), Jordi Turull (PDC), Anna Simó (ERC), Mireia Vehí (CUP) i Antoni Castellà (Demòcrates) van compartir taula amb Liz Castro (SN de l'ANC) i Isona Passola (directora de cinema). Va moderar el periodista Albert Balanzà.

La Territorial de Gràcia de l'Assemblea Nacional Catalana va aconseguir reunir en una mateixa taula representants de cinc forces polítiques sobiranistes per debatre sobre el Procés Constituent que és a punt d'arrencar a Catalunya. Tot en el marc de les activitats que l'ANC gracienca organitzava a la Plaça del Nord durant tot el dimarts 16 d'agost, per quart any consecutiu dins de la popular Festa Major de Gràcia. Fou l'anomenat 'DEBAT A LA FRESCA', i tingué lloc de 19:30 a 21 hores, amb la Plaça del Nord ben plena.
Just abans Liz Castro, membre del Secretariat Nacional de l’Assemblea, i immigrant forastera "tot I que no refugiada perquè venia amb algun calé a la butxaca" –com ella mateixa es presentà-, va exposar l’acte de suport als refugiats, tot fent evident que només des d’un estat propi podrem canviar les polítiques migratòries, per mirar d’assolir un món més just.
Tot seguit va començar el gran DEBAT A LA FRESCA, moderat pel periodista i director de 'L'Independent' de Gràcia, Albert Balanzà.


Gerardo Pisarello va confirmar la seva assistència a la manifestació de l’ANC de l’11S, reafirmant que el seu grup està a favor de l’autodeterminació, però reconeixent situació de bloqueig; per tant –va dir- cal fer tot allò possible per guanyar força social per trencar la posició del PP; altres freses seves foren: “ser sobirà és fer les coses sense demanar permís, però sabent trobar la major força social possible”, “el RUI podria ser una de les eines per millorar la força social, però la millor seria unes eleccions constituents”, “sobre qüestió de confiança, no queda clar, no s’entén, i el govern ha d’abandonar ambigüitat en temes socials”, “no estem d’acord amb el full de ruta del govern, però serem allà (11S) per denunciar polítiques del PP”.

Jordi Turull va afirmar que “tenim el mandat democràtic, i l’any que ve per la Festa Major de Gràcia ja haurem proclamat la independència de Catalunya”; del referèndum acordat amb l’estat espanyol va dir que “forma part de la ciencia ficció política”, “el RUI no el descartem si es pot fer amb totes les garanties davant del món”.

Anna Simó va retreure la no aprovació dels pressupostos, i recalcà “no perdre de vista la força que sumem al Parlament”; del RUI va dir que “no fa cap por, a ERC, votar el que faci falta”, i també que estan oberts a canvis sempre que calguin i s’acordin entre les forces sobiranistes; però va remarcar que “l’aprovació de la llei de transitorietat jurídica serà la veritable declaració d’independència”, i confirmà el seu sí a l’11S, tot afirmant que ja hi està apuntada amb tota la família.

Mireia Vehí va recordar que des de la CUP sempre estan “a favor a sortir al carrer, ara més que mai, per responsabilitat política”; sobre els pressupostos del 2017 afirmà que “el que no pot fer la CUP és dir que sí a una cosa que encara no ha vist, però estem súper obertes a parlar de tot”; "apostem pel referèndum i després eleccions", i va reconèixer que “primer cal resoldre el conflicte nacional”, i que “el referèndum és instrument central, per arribar a la independència per canviar-ho tot”.

Antoni Castellà va començar confirmant la seva aposta pel RUI i també assegurà la participació a l’11S; va dir que som davant “un repte importantíssim, cal deixar partidismes al marge”, “l’any que ve és l’any de la indepència, l’any de la República Catalana”, coincidint amb Anna Simó en què “la llei de transitorietat és el moment de ruptura”, “eleccions constituents seran ja eleccions d’una nova República”.

Isona Passola, des del món de la cultura, va voler recordar que “tenim un any per demostrar que podem fer millor la gestió del dia a dia”, i va cridar els federalistes que “amb un minut d’independència l’endemà podrem pactar el que vulguem!, sigueu benvinguts federalistes!”.

Liz Castro, des del SN de l’ANC, va explicar que “vam pensar que la millor manera era el referèndum”, perquè és el més acceptat internacionalment, però cal abans fer feina “perquè ens reconeguin l’endemà”, “el referèndum és la manera més clara i contundent per arribar a declarar la independència”.

Les activitats de l'ANC amb motiu de la Festa Major de Gràcia van començar dilluns 15 d'agost a les 22 hores, amb la projecció del documental 'La Revolució cantada', al cinema Texas, van continuat durant to el dimarts 16 d'agost a la plaça del Nord. Des de les 12 del migdia hi hagué contes infantils amb ‘LA SENYORETA’, taller i ball de swing amb ‘SWINGMANÍACS’, i després un vermut popular. A la nit, després del 'Debat a la fresca', mentre la gent sopava amenitzà l’estona el cantautor QUIM VILA i la festa acabà amb una nit de rumba, amb els grups TUPICA i DIJOUS PAELLA.

Dia: Dimarts, 16 d'agost de 2016
Lloc: Plaça del Nord (Vila de Gràcia)
Organitza: ANC Gràcia per la independència
Agraïments:

Imatges


suport als refugiats

molta expectació per seguir el "Debat a la fresca"

en Quim Vila ens va fer riure i cantar -i pensar- molt mentre sopàvem

els graciencs Tupica van començar la nit de rumba, que acabà amb Dijous Paella