Gràcia per la independència Gràcia per la independència Gràcia per la independència Gràcia per la independència Fotografia realitzada per Tul-la - Estelada Gràcia per la independència

llista de reproducció amb la xerrada íntegra


Carme Forcadell, presidenta de l'ANC: "Hi haurà acord entre els partits, n'estic segura"

La presidenta de l'Assemblea Nacional Catalana, Carme Forcadell, va animar els més de 300 socis i simpatitzants graciencs de l'entitat que assistien a la xerrada convocada per l'ANC-Gràcia al Cercle el dimecres 17 de desembre, a no desanimar-se i a mostrar-se segurs sobre la possibilitat d'aconseguir la independència durant el 2015. "Estic convençuda que en les pròximes setmanes hi haurà acord entre els partits per convocar les eleccions plebiscitàries i que a la primavera el nou Parlament ja estarà constituït, amb una majoria independentista". Així de contundent i optimista es va declarar Forcadell, davant la situació d'aparent estancament del procés després del gran èxit del 9N.

La màxima responsable de l'ANC va demanar tranquil·litat a tothom en aquesta etapa: "hem de deixar que els partits es posin d'acord, menjar-nos els torrons tranquils, i aprofitar per convencer els parents, amics o veïns que encara estan indecisos", va dir. El públic va tenir l'ocasió de fer preguntes per escrit, que el moderador de l'acte, el periodista i director de L'Independent de Gràcia, Albert Balanzà, traslladava a la ponent. Preguntada per si es veia encapçalant una llista amb Muriel Casals de segona, Artur Mas de tercer i Oriol Junqueras de quart, Forcadell va dir que no, que no ho veia bé, que són els polítics els que han de tirar endavant el procés, "ja que nosaltres els hem votat, són els nostres representants i els donarem suport sempre que es posin d'acord en com arribar a la independència. Ara no és el moment de parlar de llistes o de persones".
Sobre si CiU arribarà fins al final en el procés, la presidenta de l'ANC va dir que sí, que ho creia fermament, que els militants i simpatitzants de la federació nacionalista ja han optat per la indepèndència i no deixaran que els seus dirigents es tirin enrere al darrer moment. "Mas té l'oportunitat de passar a la història de Catalunya com un heroi o un traidor. Crec que no dubatarà sobre quina opció triar", ha explicat.
Quan se li ha preguntat si veia acostar-se el pacte entre Mas i Junqueras, ha dit que el veu més a prop que mai, perquè "tots dos tenen voluntat d'arribar a acords, saben el moment que estem vivint com a país i saben que no tenen cap altra opció que arribar a un acord. Els necessitem a tots dos, perquè sense un o l'altre, la independència no és possible".
Forcadell s'ha mostrat escèptica sobre la possibilitat que l'Estat espanyol faci una oferta a última hora per evitar que Catalunya se'n vagi d'Espanya. "L'any passat tenia molta por que arribés aquesta oferta, però ara ja és massa tard. Ens han humilitat tant, que ja no acceptarem res, ja només podem avançar cap a l'estat propi per dignitat".
Respecte al país que construirem l'endemà de la independència, ha dit que "serà un país on tots hi seran cridats, tant se val què hagin votat. També hem de comptar amb els que hauran votat que no. Hem de fer un país on pensin que val la pena viure-hi, i aquest és el nostre repte: fer que sigui un país de tots". Forcadell ha demanat coratge i valentia per als mesos difícils que vindran i ha dit que mai no es perdonaria ser de la "generació que, tenint totes les condicions favorables, ha deixat perdre l'oportunitat d'aconseguir la llibertat per a la seva nació i un futur millor per als seus fills i néts".

Organitza:
Agraïments: