Gràcia per la independència Gràcia per la independència Gràcia per la independència Gràcia per la independència Fotografia realitzada per Tul-la - Estelada Gràcia per la independència


Presentació de la campanya “Ara és l’hora” a Gràcia

Unes 150 persones han omplert aquest dijous, 25 de setembre, la sala del Centre Artesà Tradicionàrius (CAT) per assistir a l’assemblea informativa de l’ANC Gràcia, durant la qual s’ha presentat la campanya unitària “Ara és l'hora”.
Ha introduït l'acte la secretària de l'ANC-Gràcia, Montserrat Higueras. A la taula hi eren Rosa Planas, membre del Secretariat Nacional i també de l’ANC Gràcia, Montse Rossell i Xavier Sabaté, tots dos també membres del Secretariat.
Montse Rossell ha presentat el conjunt de la campanya, organitzada per Òmnium Cultural i l’Assemblea Nacional Catalana conjuntament (a més de tècnics externs contractats, especialistes en campanyes electorals exitoses (Barack Obama als EUA, Dilma Rousseff al Brasil...). Estarà estructurada en tres grans eixos:
- Dibuixant el país de groc. Serà una campanya destinada a visualitzar a través del color triat, el groc, la campanya pel vot a favor del SÍ+SÍ. S'intentarà que la Taca Groga sigui omnipresent fins al 9 de novembre a tots els racons del país.
- Actes de campanya.
- Gigaenquesta. És el que coneixem col•loquialment com a "porta a porta". Es farà durant tota la campanya, però es focalitzarà en 5 moments: un acte inicial (prova pilot) l'1 d'octubre al Baix Llobregat; tres jornades intensives els dissabtes 4, 11 i 18 d'octubre en diversos llocs, amb especial interès en aquelles ciutats o pobles on es pensa que hi pot haver més indecisos o rebuig cap a la independència (Badalona, L'Hospitalet...); i un acte final a Barcelona el 25 d’octubre, amb horaris encara a confirmar, ja que a les 6 de la tarda d'aquell dia es disputa un Madrid-Barça de Lliga.

Xavier Sabaté ha entrat en detalls de la Gigaenquesta. A hores d'ara ja som més de 26.000 voluntaris, però en calen 100.000. Ha demanat que ens apuntem tots. Ha explicat que no es tracta d'argumentar, si no d'escoltar. Es demanarà que la gent ompli una breu enquesta d'unes sis preguntes (temps estimat de fer-la, entre tres i sis minuts). Que els voluntaris anirem en parelles a llocs prèviament establerts per l'organització de la campanya. I que es defugirà en tot moment qualsevol mena d'enfrontament, ni que sigui dialèctic.
Finalment s'ha obert un torn obert de paraules entre el públic que s'ha fet servir per aclarir dubtes, sobretot de la Giagaenquesta.

Dia: Dijous, 25 de setembre de 2014
Lloc: Centre Artesà Tradicionàrius
Organitza: ANC Gràcia per la independència
Agraïments: C.A.T.
Òmnium Gràcia

Imatges