Gràcia per la independència Gràcia per la independència Gràcia per la independència Gràcia per la independència Fotografia realitzada per Tul-la - Estelada Gràcia per la independència
com farem la V

Tot a punt per a la “Diada definitiva”

L’Assemblea Territorial de Gràcia de l’ANC està absolutament preparada per al repte logístic de la Via Catalana 2014, consistent a fer una V humana gegantina amb vèrtex a la plaça de les Glòries i dos llargs braços que creuaran tot Barcelona per la Diagonal i la Gran Via. Els vuit trams que l’organització ha assignat a Gràcia (els que corresponen als números 19 a 26, ambdós inclosos), situats a la Diagonal entre la Rambla de Catalunya i el carrer Roger de Flor, seran, amb seguretat, dels més multitudinaris ja que ocupen un espai molt cèntric de la ciutat.

A hores d’ara, tots ells estan plens, en haver-se superat el 100% dels assistents necessaris per al mosaic humà de la senyera que es vol fer tot al llarg de la V, la qual cosa no vol dir que la gent no pugui assistir-hi sense haver-se inscrit prèviament. Gairebé 60.000 persones s’han apuntat en els vuit trams dels quals l’AT de Gràcia n’és la territorial receptora. Les territorials emissores, és a dir, les que aporten gent des de la resta del país i que han estat assignades a aquesta part de la V, són les de l’Alt Empordà (tram 19), la Selva (tram 20), el Vallès Occidental (trams 21 a 25) i les Illes Balears (tram 26).

El dispositiu de voluntaris de l’organització, en els trams “graciencs”, està format per unes 80 persones de la nostra territorial (10 per tram), i unes 200 més (25 per tram), que són aportades per les territorials visitants. També hi ha haurà una trentena de persones més en les parades de marxandatge i informació que s’instal•laran a Jardinets de Gràcia i a Verdaguer durant tot el dia, així com fent tasques logístiques i de suport. En total, doncs, més de 300 persones amb l’objectiu que tot funcioni i la concentració sigui un èxit.

L’animació durant les tres hores que es preveu que duri la V està assegurada, gràcies a quatre potents equips de so que s’instal•laran estratègicament cada dos trams, és a dir, entre el 19 i el 20, entre el 21 i el 22, entre el 23 i el 24 i entre el 25 i el 26. Això permetrà que els assistents puguin escoltar en tot moment les instruccions de l’organització, així com les actuacions musicals o parlaments que hi hagi a l’escenari principal de la plaça de les Glòries. Quatre animadors o “speakers”, també voluntaris, tindran la tasca d’anar ajudant a crear ambient, que d’altra banda, està garantit pels nombrosos grups de cultura popular i musicals que han confirmat la seva assistència.

Les colles castelleres que corresponen als trams “graciencs” són les de Figueres (tram 19), Terrassa (21), Cerdanyola (22), Sant Cugat (23), Castellar del Vallès (24), Sabadell (25) i els Minyons de Terrassa (26). Els Gegants del Coll, els Gegants de Lloret de Mar i els Grallers i Timbalers d’Arbúcies ocuparan el tram 20. Els Geganters i Bastoners de Sant Cugat aniran al 23. Al 24, els Voluntaris 9N ens portaran l'actuació del grup de les Terres de l'Ebre Xeic! I el 25 és el tram folc, amb més d’un centenar de músics i ballarins interpretant cançons i balls populars. El periodista Salvador Alsius, els actors Quim Masferrer i Peyu i els representants polítics David Fernández (CUP), Jordi Portabella (ERC) i Ramon Tremosa (CiU) han confirmat la seva presència en algun dels nostres vuit trams. Al tram 19 també hi haurà una representació nodrida del moviment Procès Constituent.

En definitiva, un cop més Gràcia és a punt per col•laborar en aquesta important fita: demostrar al món que som capaços de mobilitzar centenars de milers de persones pacíficament, en ordre i en un ambient festiu i reivindicatiu alhora. Perquè no oblidem que, de l’èxit de la Via Catalana d’aquest Onze de Setembre, en depèn que puguem votar el 9 de novembre i fer així un pas de gegant cap a la independència de Catalunya. Som-hi, doncs, la “Diada definitiva”, com l’ha qualificada la nostra presidenta Carme Forcadell, és al nostre abast. Us hi esperem a tots i totes!

Altres convocatòries relacionades amb la Diada:
Dimarts, 10 de setembre:
- Actes del G6 a la plaça de Lesseps, al costat de la Biblioteca Jaume Fuster (a partir de les 17 hores, activitats infantils; a les 20 hores, actes central)
- Marxa de Torxes, organitzada per la territorial de la Dreta de l'Eixample. Punt de trobada: Bailen / Diagonal (illeta que es forma en el creuament amb Mallorca), a les 20 hores.

Dimecres, 11 de setembre:
- Concentració davant de l'Ajuntament de Barcelona a les 12 hores del migdia.
- Lloc i hora de concentració de graciencs per anar cap a la V: Plaça Joanic, 15:30 hores.

Organitza:
Agraïments:

Imatges

11 de setembre

Videos