Gràcia per la independència Gràcia per la independència Gràcia per la independència Gràcia per la independència Fotografia realitzada per Tul-la - Estelada Gràcia per la independència
assaig V, ANC-Gràcia, Gràcia, assemblea, Ara és l'hora, Gràcia vol votar
vista aèria de l'assaig gracienc de la V
Gràcia vol votar, assaig de la V de Gràcia
actuacions a Joanic el vespre de dimarts 19 d'agost

Valoració final i agraïments. Festa Major 2014

Resum de les activitats organitzades per Gràcia per la independència, assemblea territorial de l’ANC a Gràcia, durant la Festa Major 2014.
Agraïment a les entitats, voluntaris i també a la ciutadania anònima que ens ha fet costat.

1. Parades
Des de l’ANC-Gràcia, aquesta Festa Major hem assolit mobilitzar més de 80 voluntaris per posar al carrer un total de 30 parades, des del 15 fins al 22 d’agost. La meitat dels voluntaris han vingut d’altres territorials del Baix Llobregat (Sant Joan Despí, Gavà, Martorell i Vallirana) i del Barcelonès (Sant Martí, Horta-Guinardó, Nou Barris, Poble Sec i Sarrià-Sant Gervasi). Excepte dimarts 19, en què formàvem part a la plataforma unitària GRÀCIA VOL VOTAR, els restants set dies hem estat recollint per tota la Vila signatures de la campanya SIGNA UN VOT, fulls d’inscripció a la V de l’11S, venent samarretes i fent molta difusió de la campanya ARA ÉS L’HORA. Els punts d’ubicació de les parades han estat: Fontana/Astúries, Joanic, Gran de Gràcia/Travessera, Pla d’en Salmeron, Travessera/Abaceria, Astúries/Verdi/Virreina, i Pg. de Sant Joan/Travessera. I en algunes taules fins i tot hem pogut disposar de connexió a Internet i s’han fet inscripcions a temps real a la V de l’11S.
Considerem que ha estat una mobilització intensiva sense precedents a Gràcia, que ens ha permès fer molt bona difusió de l’ANC i del seu objectiu final.

2. Jornada 19 d’agost
A banda de l’intensiu de parades per tota la Vila, dimarts 19 d’agost va ser la jornada que vam impulsar i organitzar un seguit d’activitats a la plaça Joanic, que van començar a les 11 del matí i no van acabar fins a les 2 de la matinada següent. La matinal es va dedicar als més petits, amb inflables i l’actuació de Marc Serrats i Carles Belda, i es va tancar amb un vermut popular just abans de dinar. A les 6 de la tarda, dues cercaviles amb Big Band Valona (des de la plaça de la Vila) i Xarop de Canya (des del Metro Fontana), van servir per engrescar els vilatans a participar a l’assaig de V, que va tenir el vèrtex a la confluència de Pi i Margall amb Escorial, i que es va fer a partir de les 7.
En aquesta V gracienca vam aplegar més de 2.500 participants (pràcticament 4.000, segons càlculs de la Guàrdia Urbana), que van estar en tot moment guiats per megafonia per la veu de Sergi Núñez. Ho qualifiquem de tot un èxit, darrere el qual hi hagué la bona feina de més de 110 voluntaris, entre coordinadors de tram, dinamitzadors, voluntaris de trànsit, acompanyants de cercavila, i fotògrafs (alguns dels quals arribats de les territorials de Sant Andreu i de Sagrada Família).

Cap a les 8 del vespre es donà pas a les actuacions de Toni Xuclà i Gemma Humet i de Gerard Quintana. Aleshores, l’actor Jaume Comas presentà la lectura que “l’etern capità” de l’Europa, Àlex Delmàs, va fer del Manifest de GRÀCIA VOL VOTAR, plataforma unitària darrere la qual hi ha una trentena d’entitats cíviques, socials, culturals i partits polítics de Gràcia. En aquell moment, la plaça Joanic era plena de gom a gom. A les 9 del vespre, hi hagué una gran botifarrada popular, amb més de 500 entrepans servits. I a les 10, el famós comediant Toni Albà va fer riure de valent el públic amb el seu espectacle d’humor i sàtira. La gran jornada de festa a Joanic va acabar molt més enllà de la mitjanit amb el concert “Dues Pedres” de Cris Juanico, acompanyat pel contrabaix de Joan Solà-Morales, que es va allargar fins ben bé les 2 de la matinada amb la plaça encara plena.

Per part de Comunicació i Xarxes, tant els dies previs al 19 d’agost com el mateix dimarts, diferents membres de la comissió, amb la col·laboració de l’Àlex Delmàs, van atendre més d’una dotzena d’entrevistes de mitjans de comunicació graciencs, catalans i estrangers (premsa escrita i digital, ràdio, agències de notícies i cadenes de TV). Fins i tot la V gracienca va encapçalar l’informatiu del vespre de Barcelona TV, i vam ser notícia destacada en portada d’edicions electròniques i de paper d’uns quants diaris. El ressó mediàtic de la jornada també es valora molt positivament.

Per tot això, l’ANC-Gràcia vol agrair a totes les entitats col·laboradores, a tots els voluntaris i voluntàries que n’han fet possible l’organització, així com també als milers de graciencs i visitants anònims que van participar en les diferents activitats, el suport rebut que ha servit per donar una empenta decisiva a la nostra entitat davant els mesos difícils que ens esperen.

Dia: Dijous, 28 d'agost de 2014
Lloc: Vila de Gràcia
Organitza: ANC Gràcia per la independència
Agraïments: Molts, i a tota la gent de Gràcia i de fora que ens ha ajudat.

Imatges

assaig de V de Gràcia
preparant la V a Joanic/Pi i Margall
assaig de la V de Gràcia
braç de la V del carrer d'Escorial