Gràcia per la independència Gràcia per la independència Gràcia per la independència Gràcia per la independència Fotografia realitzada per Tul-la - Estelada Gràcia per la independència
assaig V, Ara és l'hora, araeslhora, assemblea
cartolina de Gràcia Vol Votar (… i votarà) emprada en l'assaig de la V

La “V” de Gràcia aplega més de 2.500 persones


Una trentena d’entitats i partits donen suport a l’acció unitària de l’ANC-Gràcia

Més de 2.500 persones han participat aquesta tarda en la formació d’una “V” humana amb vèrtex a la plaça Joanic, en l’acte central de les activitats de l’Assemblea Nacional Catalana-Gràcia amb motiu de la Festa Major del barri. Els assistents han aixecat cartolines grogues amb el lema “Gràcia vol votar” i “Ara és l’hora” i han omplert uns tres-cents metres de l’avinguda Pi i Margall i del carrer Escorial, tot cridant consignes a favor de la independència i de la consulta del 9 de novembre. Una trentena d’entitats socials i polítiques del barri s’han adherit al Manifest “Gràcia vol votar”, que ha llegit al final de l’acte l’ex-capità de l’Europa, Àlex Delmàs. L’acció d’aquesta tarda ha servit d’assaig a petita escala de la que es farà a nivell nacional el pròxim 11 de setembre a la Diagonal i la Gran Via de Barcelona.

Els responsables de l’ANC-Gràcia s’han mostrat satisfets de la resposta ciutadana a la crida unitària feta per la societat civil del barri, ja que s’han complert totes les expectatives. També han destacat la col•laboració vital de més d’un centenar de voluntaris, que han ajudat a formar la “V” per trams, de manera que els participants s’han repartit molt bé al llarg de tot l’espai previst. Igualment han volgut agrair la predisposició de les entitats i els partits polítics graciencs, ja que en tot moment ha prevalgut l’esperit unitari de l’acte.

Les entitats adherides a l’acte eren: Castellers de la Vila de Gràcia, el Centre Artesà Tradicionàrius, la Coordinadora d’Associacions per la Llengua Catalana, El Cercle, el Centre Moral, la Federació de Colles de Sant Medir, la Fundació Festa Major de Gràcia, Gràcia amb el Sàhara, els Lluïsos de Gràcia, Òmnium Cultural-Gràcia, l’Orfeó Gracienc, la Plataforma per la Llengua, Sí amb nosaltres, Súmate-Barcelona, el Teatre Corpus i la Unió Excursionista de Catalunya-Gràcia. Pel que fa a formacions polítiques, s’hi han adherit CDC, ERC, EUiA, Independència per canviar-ho tot, ICV, Reagrupament, Solidaritat Catalana, Nova Esquerra Catalana i L’Aurora. En la “V” també hi han participat, sense adherir-se al manifest, Arran, Endavant, CUP i Procés Constituent..

Per animar la gent del barri a anar fins a la plaça Joanic, s’han fet dues cercaviles musicals, conduïdes per grups d’animació, quehan sortit a les 6 de la tarda, una des del’estació de metro Fontana i l’altra des de la plaça de la Vila. En acabar la formació de la “V”, en l’escenari de la plaça Joanic s’han succeït diverses actuacions, presentades pel popular actor gracienc Jaume Comas. En primer lloc, han actuat Toni Xuclà - Gemma Humet i Gerard Quintana, Després, l’ex-capità del Club Esportiu Europa, Àlex Delmàs,ha llegit el manifest unitari, i més tard, a partir de les 22 hores, després d’una botifarrada popular, hi actuaran Toni Albà, amb el seu espectacle “Audiència irreal”, i CrisJuanico, l’ex-líder del grup menorquí Ja t’ho diré. Aquestes activitats tanquen tot un dia d’intensa presència de l’Assemblea Nacional Catalana a la Festa Major de Gràcia 2014, que ha començat al matí amb una matinal dedicada als infants i un vermut popular.

Dia: Dimarts, 19 d'agost de 2014
Lloc: Plaça Joanic
Organitza:
Agraïments: