Gràcia per la independència Gràcia per la independència Gràcia per la independència Gràcia per la independència Fotografia realitzada per Tul-la - Estelada Gràcia per la independència
Cartell de la campanya
Cartell de la campanya

La campanya “Signa un vot per la independència”, presentada a Gràcia

La sala d’actes dels Lluïsos de Gràcia va acollir el passat 9 de desembre la presentació pública al nostre districte de la campanya “Signa un vot per la independència”, impulsada per l’Assemblea Nacional Catalana. L’acte, organitzat conjuntament per les territorials de Gràcia, Nou Barris, Sant Andreu, Horta-Guinardó i Sarrià-Sant Gervasi, va comptar amb la presència d’Agustí Carles i Sabastià Sardiné, de la sectorial Juristes per la Independència, i d’Odette Viñas, del Secretariat Nacional de l‘ANC.

Els ponents van explicar com va sorgir la idea de la campanya, a partir de la pregunta “i si no podem votar?”. La recerca d’una fórmula alternativa al vot en una consulta per part de la sectorial de Juristes per la Independència va acabar en aquesta troballa, el dret de petició. Aquest és un dret inherent als ciutadans, mitjançant el qual podem demanar qualsevol cosa als nostres representants polítics. Ve recollit a la Constitució espanyola, a l’Estatut de Catalunya i als tractats internacionals.

El resultat final ha estat una instància, anomenada “Dret fonamenal de petició”, on una persona, ben identificada amb el seu DNI, demana al Parlament de Catalunya dues coses: una consulta no més tard del 31 de maig de 2014, i la declaració de la independència de Catalunya no més tard de l’11 de setembre de 2014, si no és possible fer la consulta.

Ja fa mesos que centenars de fedataris voluntaris recullen instàncies del “Signa un vot” per tot Catalunya. L’anunci de la data i la pregunta de la consulta no atura la campanya, perquè l’ANC considera que cal tenir recursos per fer front a totes les situacions en què pugui trobar-se el procés a partir d’ara. Per tant, la recollida d’instàncies s’intensificarà i tindrà un moment culminat amb l’acció coordinada de totes les assemblees territorials el segon cap de setmana de gener.

Dia: Dilluns, 09 de desembre de 2013
Hora: 19:00h
Lloc: Lluïsos de Gràcia (Plaça del Nord, 7-10)
Organitza: Assemblees territorials de Gràcia, Nou Barris, Sant Andreu, Horta-Guinardó i Sarrià-Sant Gervasi

Documents